Kethip & Kethop: Surga

Kethop: “Ketika ada di surga, tiap hari dapat kenikmatan, ditemani ratusan bidadari tanpa henti”. Gek terus kate lapo? Ga bosen ta ngono terus? … Nek aku, pasti suatu saat pengin mbalik nek ndunyo… Tapi ndunyo wis kiyamat, raiso mbalek.

Kethip: Sek bruh, nek awakmu nek suwargo wes ndak kepengen maneh ndunyo. Ndunyo iku jarene mbahku “maya”, “fana”, “illusion”. Ndak eleng tur ndak kepengen maneh sing maya maya nek wis nek kono.

Kethop: Lha terus apa poin adanya surga bro nek iklannya “kenikmatan” ndunyo? Onok uwong sampek ngebom bunuh diri bro, DEMI. DEMI BRO.

Kethip: Lha nggeh niku kulo mboten ngertos bruh. Aku manut mbahku wae bruh. Jarene urip iku podo karo dulinan “dhelikan”. Bayek wae ngerti. Nek mbok cilluk ba, pasti seneng. Ndelik, muncul. Sound exist because of “dhelikan” sound and silent. Cahaya ada karena ada “byar” dan “pet”. Asline kabeh iku satu kesatuan.

Kethop: So what do you mean bro?

Kethip: Yowes urip iku ngene iki. Dijalani wae. HAHAHAHA

Kethop: Mbahmu ketok’e pinter, kiro2 saiki nek surgo ta neroko?

Kethip: Mbahku ra percoyo ngono2 iku bruh. Cuman ngerti tok onok konsep surgo neroko karo pinter cerito macem2. Dadi paling dek’ne saiki lagi suante rokokan nek kuburane.

Kethop: HAHAHAHAHA

Penulis: Mister Pujo

Wordpress, SEO, & Online Shop Enthusiast